Сложиха България сред фаворитите да спечелят Световното по волейбол


Сложиха България сред фаворитите да спечелят Световното по волейбол
Снимка: Getty Images/Guliver

1899 0

Българският национален отбор по волейбол е сред тимовете, които имат възможност да спечелят Световното първенство, което вече започна у нас. Твърдението е на руското издание "Бизнес онлайн", което сложи сред претендентите още отборите на Русия, САЩ, Бразилия, Сърбия, Франция, Италия и Полша.

Въпреки това отборът на Пламен Константинов е посочен като тим, който не е с много голям потенциал.

Ето какво пише изданието за нашия отбор, който започна участието си в надпреварата с убедителна победа над Финландия.

"Тук можеха да бъдат Канада, Словения, Белгия или Иран, но в отбора на Пламен Константинов се случват много интересни събития, за да ги премълчим. Преди всичко трябва да кажем, че българите бяха сполетяни от епидемия от контузии, заради което те се лишиха от двама диагонали - Цветан Соколов и Боян Йорданов, както и от Георги Братоев.

Малко по-рано Константинов се отказа от поканата към Тодор Алексиев, а Матей Казийски не играе в отбора от 2012 година, когато подкрепи треньора Радостин Стойчев в конфликта с волейболната федерация и не отиде на Олимпиада.

Не мина и без скандали. Тези дни домашното Световно напусна самоволно либерото Владислав Иванов. На играча не му хареса как треньорът реагира на негова грешка. Играчът твърди, че по време на прекъсване треньорът го е напсувал и това е било чуто от многобройните зрители. Иванов се върна в хотела, събра си вещите и напусна отбора. "Във военно време този джентълмен щеше да бъде разстрелян", заяви Константинов. За втори либеро бе повикан Петър Каракашев, а първи ще бъде Теодор Салпаров.

На футболното Световно хърватският национал Никола Калинич отказа да влезе като смяна в мача с Нигерия и бе изваден от отбора. Хърватите впоследствие стигнаха до финала. Може би това разтърсване ще помогне и на България, но в отбора не се забелязва голям потенциал".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички