Силвано Пранди иска да води България и на олимпийската квалификация в Берлин

Селекционерът на България Силвано Пранди коментира отпадането на тима ни от Европейското първенство по волейбол в 1/8-финалите от Словения. Появиха се спекулации за това, че Професора ще бъде уволнен, но той сам обяви, че иска да продължи да води "лъвовете" и на олимпийската квалификация в Берлин в началото на 2020 година.

"Първо на Европейското първенство срещнахме отбори, които са по-силни от нас. Второ - убеден съм, че бяхме подготвени по най-добрия начин за този турнир. Искам да подчертая, че за олимпийската квалификация през юли и в началото на август, отборът свърши чудесна работа.

Гениалната инженерна мисъл, която ще спаси българския волейбол - Vol 2

Ако доскоро сме си мислели, че футболът у нас не може да бъде сравняван с друг отборен спорт по неуспех, е, от вчера вече можем да кажем, че воле...

След като не успяхме да се класираме за Олимпийските игри, този отбор позагуби от мотивацията си и всички ние изгубихме мотивация да работим така качествено в тези три седмици преди Европейското първенство. По всяка вероятност мотивацията ни не бе особено висока и това ни попречи да тренираме добре", сподели Пранди.

А как Силвано Пранди отговори на "атаката" на Георги Братоев ще видите в този материал на SportLive.bg.

Още по темата

Please select answer!