Радо Стойчев във финалния списък за нов селекционер на Полша


Радо Стойчев във финалния списък за нов селекционер на Полша
Снимка: БГНЕС

1334 0

Радостин Стойчев все още е в играта за нов селекционер на националния отбор по волейбол на Полша, въпреки че медиите в страната бяха категорични, че той не е в списъка от финалните 5 имена, измежду които федерацията ще избере нов треньор.

В сряда вечер лично президентът на Полската волейболна федерация (PZPS) Яцек Кашпжик опроверга информацията и обяви имената на кандидатите, с които ще се провеждат преговори. Това са италианските Мауро Беруто и Фердинандо Ди Джорджи, Радостин Стойчев и аржентинеца Марсело Мендес. Италианският специалист Анджело Лоренцети, който е начело на Тренто, също е бил в този списък, но той се е оттеглил сам от надпреварата по лични причини.

Кашпжик заяви, че са анализирали всички оферти и кандидати заедно с треньорския съвет към федерацията и в крайна сметка са се спряли на тези петима кандидати. От тук нататък започват индивидуални разговори с всеки един от претендентите.

От ръководството на PZPS искат свободен от към клубни ангажименти треньор в момента. От изброените имена единствено Радо Стойчев и Мауро Беруто не работят с клубни отбори към този момент. От друга страна пък от полската федерация много силно искат Марсело Мендес, който е начело на световния клубен шампион Сада (Крузейро). Изборът на федерацията се очаква до края на календарната година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички