Преди Левски - ЦСКА: Какви са очакванията на двамата треньори


Преди Левски - ЦСКА: Какви са очакванията на двамата треньори
Снимка: БГНЕС

1110 0

В сряда (22 февруари) от 19:30 часа ще се изиграе дербито на волейболната Суперлига между тимовете на Левски и ЦСКА, а домакин на събитието ще бъде най-голямата зала в страната - "Арена Армеец".

Днес бе пресконференцията на двата тима, като старши треньорите Петър Шопов и Александър Попов разкриха какви са очакванията им преди дуела.

"Професионалистите са си свършили работата относно организацията по срещата и няма нужда да пресоляваме манджата. Очаквам волейболен сблъсък долу на терена", заяви Попов.

"Прогноза как ще завърши дербито е несериозно да се дава, защото всичко зависи от моментното психическо състояние на състезателите. Технически и тактически маньоври на треньорите и на играчите не са толкова важни, колкото емоцията, защото тя е преобладаващата във всяко едно дерби."

Относно дали има напредък с разрешаването на проблема със зала "Армеец", старши треньорът на "червените" заяви: "Зала "Армеец" е собственост на Министерството на икономиката. Днес внасяме писмо до тях и ще очакваме бърз отговор дали ще се съгласят на допълнителни разговори".

В писмото пише, че ЦСКА благодарение на своя спонсор са намерили пари за реновирането на залата, за да бъде безопасна за ползване.

"Дали ще получим положителен отговор не може да гадаем, но ако не е такъв, сме готови да излезем на протест. Ще търсим подкрепа от всички и съм сигурен, че ще получим такава", сподели още той.

"Готвим се за двубоя и се надяваме публиката да ни подкрепи, както го направи срещу Фенербахче. Надяваме се на победа", заяви старши треньорът на ВК Левски Петър Шопов на пресконференция преди дербито в сряда между Левски и ЦСКА в зала "Арена Армеец".

"Между нас няма конфликти, освен този на терена. Много от волейболистите са приятели в живота и това не им пречи да играят на полето. Мисля, че така трябва да е и с публиката. Да дойде да подкрепи своя отбор, да му помогне и всичко да свърши дотам.

Това е мач извън класирането, независимо, че се дават точки. Това е дерби и няма значение кой на какво място се намира в момента в класирането."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички