Николов на рождения си ден: Когато с Казийски бяхме във форма, всички се страхуваха от нас, а той предаде мен и България


Николов на рождения си ден: Когато с Казийски бяхме във форма, всички се страхуваха от нас, а той предаде мен и България
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

2244 0

Бившият капитан на националния отбор на България по волейбо Владимир Николов е участник в реалитито "Фермата". Вчера той навърши 40 години, а от продукцията бе изненадан със среща със съпругата си Мая. 

Във въпросния епизод той разговаря с друг от участниците за Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, както и за скандалите, които разтърсиха отбора преди игрите. Тогава треньорът Радостин Стойчев, недоволен от ръководството на БФВ, напусна поста си, а с него това направи и най-добрият играч на тима Матей Казийски.

„Оттеглянето му изигра огромна роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или против България. И той избра против. Такива моменти имаш единици в живота, когато можеш да спечелиш олимпиада“, разказа Николов.

След оттеглянето на Казийски, на негово място бе извикан младият и неопитен тогава Тодор Скримов.

„На мачовете, на които той се пропука, Матей щеше да ги отиграе насън, както стотици пъти е правил преди това. Той даваше спокойствие на всички. Те знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа.

Аз се почувствах предаден от Матей, заедно бяхме силни. Когато аз и той бяхме заедно и във форма, другите отбори се страхуваха от нас“, продължи Владо Николов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички