Много шум за нищо, Пламен Константинов не е сред вариантите за Русия


Много шум за нищо, Пламен Константинов не е сред вариантите за Русия

993 0

Треньорът на България Пламен Константинов не е сред кандидатите за нов селекционер на националния отбор на Русия. Това заяви пресаташето на руската федерация по волейбол (ВФВ) Владимир Стецко пред вестник “Известия”.

Около името на българина се вдигна много шум, като според някои публикации се очакваше той всеки момент да поеме Русия, но се оказа, че това няма да се случи.

Константинов: Русия ме поиска за селекционер, но няма да сменя България

В края на ноември 2016 година на заседание на президиума на федерацията ще бъдат назначени новите селекционери на мъжкия и женския национален отбор на Русия по волейбол.

“Сега изучаваме кандидатурите, събираме информация, провеждат се преговори. Най-добрите възможни варианти са: опитен роден треньор, млад руски специалист и чужденец. Всичко зависи от стратегията, която ще изберат ръководителите на ВФВ”, заяви Владимир Стецко.

Пламен Константинов поема Русия?

Стецко специално отбеляза, че 43-годишният селекционер на националния отборна България и старши-треньор на Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов няма да бъде сред кандидатите за поста.

“Константинова има договор с Българската волейболна федерация до 2020 година. На него са му предоставили пълен картбланш и свобода и той изгражда нов отбор.

Пламен Константинов разкри следващата цел на България

Затова нито той, нито ВФВ не са заинтересовани от съвместна работа. Затова ще се разглеждат кандидатурите на други чужденци. Както за мъжкия, така и за женския състав на “Сборная”, обясни Стецко.

Според информацията на “Известия” най-реалните кандидати за нов селекционер на женския тим са на 50-годишният наставник на Заречие(Одинцово) Вадим Панков и 43-годишният наставник на Динамо (Казан) Ришат Гилязутдинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички