България усети мощта на Русия и записа трета загуба насред София


България усети мощта на Русия и записа трета загуба насред София
Снимка: http://www.volleyball.world/en

14179 0

Националният отбор по волейбол на България записа тежко поражение от Европейския шампион Русия в зала "Арена Армеец". "Сборная" се наложи с категоричното 0:3 (17:25, 15:25, 21:25) за около 90 минути игра.

По този начин "лъвовете" записаха трета поредна загуба в столицата. В първия ден от турнира Лига на нациите в София момчетата на Пламен Константинов бяха надиграни с 2:3 от Сърбия, като имаха два мачбола в петия гейм. В събота пък дойде голямата изненада на турнира, след като Австралия "хвърли бомбата" и би с 0:3 "лъвовете", а днес и Русия прегази България.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна с успешна атака на диагонала Константин Бакун, а веднага след това Дмитрий Мусерски спря атаката на Николай Учиков. Атака в аут на Тодор Скримов увеличи аванса на Русия до 0:3, а първата точка за нашия тим дойде след сервис в мрежата на разпределителя Игор Кобзар. Първата техническа пауза в мача дойде при 5:8 в полза на гостите.  

Българската атака продължаваше трудно да намира пролука през руския блок, като често атаките на "лъвовете" бяха спирани от високия блок на гостите и закономерно при втората техническа пауза "сборная" водеше с 10:16. Николай Учиков спря атаката на Егор Клюка през зона четири, но още на следващата точка крайният нападател поправи грешката си. България стопи аванса до 13:17, но последваха две поредни точки за момчетата на Сергей Шляпников и Пламен Константинов взе прекъсване. Преднината на Кобзар и компания набъбна на 7 точки при 13:20, като серията бе прекъсната с атака на Учиков от зона едно - 14:20. До края на гейма Русия задържа лесно аванса си и с блокада срещу Братоев сложиха точка на спора в първата част.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част на мача също започна с мощни атаки на Русия и успешни блокади срещу българските нападатели, които помогнаха на "сборная" да поведе с 4:8 при първата техническа пауза. Мощните сервиси на гостите също затрудниха организирането на нашата атака и пасивът ни стана 5 точки при 6:11. Успешни атаки на Николай Учиков и Тодор Скримов свалиха изоставането ни до три точки - 9:12. До втората техническа пауза обаче Европейският шампион от 2017 година върна аванса си от 5 точки - 11:16 след атака в аут по правата на Вальо Братоев.

Два мощни начални удара на капитана Кобзар донесоха нови две точки за Русия и при 11:18 Пламен Константинов взе почивка. До края на гейма гостите отново нямаха никакъв проблем да опазят актива си и без проблеми спечелиха гейма с още по-убедителното 15:25.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Очаквано и третата част започна с надмощие на Русия, като в края на втория гейм на игрището се появи Светослав Гоцев и за пореден път играта му вдигна нивото и духа в нашето поле. Централният ни блокировач се отличи с два блока и успешна атака, но техническата пауза дойде при 5:8.

Добра серия от начални удари на Учиков помогнаха на тима ни да стигне до 11:14, като Клюка и Бакун сгрешиха при атака. Последва грешка на диагонала ни от начален удар и успешна атака този път на Клюка, което спечели на Русия втората техническа пауза. При 12:17 Розалин Пенчев застана на сервис и изпълни мощни начални удари, като Виктор Йосифов спря атака на гостите, а след това и по-малкият от братята Пенчеви заби мощно от зона шест. Все пак Русия не допусна изненада и дори изравняване на резултата, като срещата завърши 0:3 след 21:25.

Състав на България: Георги Сеганов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов, Теодор Салпаров - либеро.

Преди мача

Отборът на България играе колебливо у дома през този уикенд. "Лъвовете" записаха две победи и една загуба преди седмица в китайския град Нингбо. Пред собствени трибуни обаче България се представи изненадващо слабо, след като изпусна да победи Сърбия в петък, а вчера се стигна и до нелепото поражение от непретенциозния тим на Австралия.

Русия влиза в срещата като фаворит. Европейският шампион победи трудно Австралия на старта с 3:1, а вчера допусна поражение от Сърбия с 3:2. Големият проблем в тима на Сергей Шляпников е контузията на звездата Дмитрий Мусерски, който не може да играе на 100% от възможностите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички