България не успя да вземе и гейм и срещу Русия

Мъжкият национален отбор на България по волейбол записа своята 8-а загуба в Лигата на Нациите, след като отстъпи срещу Русия с 0:3 гейма (20:25, 20:25, 21:25). Това бе четвърта поредна загуба за "лъвовете" в надпреварата и втора поред от минитурнира в Куяба, Бразилия.

Селекционерът Силвано Пранди бе избрал следния стартов състав за мача срещу „сборная” на бразилска земя: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев и либеро Владислав Иванов.

В първия гейм България изоставаше с малко, но към края на гейма допусна разлика от четири точки, което беше достатъчно за „сборная" да затвори частта. Втората част тръгна равностойно при 4:4, но сле това Русия поведе с 11:5. Нашите успяха да стигнат само до 19:16, но в последствие Русия отново затвори гейма с 25:20. В третия гейм поведохме с 10:6, но още преди второто техническо прекъсване резултатът стана равен 15:15. Последваха още 5 точки за Русия и в крайна сметка затваряне на мача с 25:21.

В генералното класиране родният представителен тим заема 12-о място с актив от 3 победи и 8 загуби. Русия пък се изкачи на втора позиция с 9 успеха и едва 2 поражения.

 

 

Още по темата

Please select answer!