2 от 2 на Евроволей: Волейболните националки отнесоха Испания


2 от 2 на Евроволей: Волейболните националки отнесоха Испания
Снимка: Lap.bg

1434 0

Националният отбор на България по волейбол жени постигна втора победа в група В на Европейското първенство, което се провежда в България. "Лъвиците" надвиха Испания с 3:0 гейма, като особено силен им бе първият гейм - 23:11. В нито един момент от мача българките не позволиха на своя съперник да поведе в резултата.

България започна по мечтан начин този мач и след добра игра в атака и защита поведе с 6:2 след 4 минути игра. При първия таймаут българската преднина беше 6 точки - 12:6, а при второто прекъсване за Испания - 19:7. Испания осъществи първата си блокада при резултат 23:11 и след като до края успя да вземе само още една точка, геймът завърши с категоричния резултат 25:12.

Във втория гейм момичетата на Иван Петков продължиха да са по-добрият тим и отново поведоха с разлика - 6:3, а в момент от частта преднината им стигна до 7 точки. За това допринесе и страхотната атмосфера на "Колодрума". Малко след това обаче "лъвиците" показаха отпускане и испанките ги доближиха на 5 точки. Тогава българският селекционер взе прекъсване, но съперникът приближи след това на 2 точки (15:13) след мрежа на Гергана Димитрова. Националките дадоха лесни точки на Испания, но все пак в нито един момент не изпуснаха преднината си. Геймът завърши с резултат 25:19 в полза на България.

Третият гейм беше по-равностоен, въпреки че българките отново държаха преднина от първата до последната минута. Испания в един момент успя да намали изоставането си до 16:19, но за повече не им стигнаха силите, а мобилизираният български отбор завърши гейма с победа с 25:21.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички