Жените на България отнесоха Гърция с 3:0 на старта на Евроволей 2021


Жените на България отнесоха Гърция с 3:0 на старта на Евроволей 2021
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3407 0

Женският национален отбор по волейбол на България започна по чудесен начин участието си на Европейското първенство и се наложи с убедителното 3:0 над състава на Гърция пред погледа на президента Румен Радев. 

Мачът се изигра в пловдивската зала "Колодрума", а нашите момичета в нито един момент не поставиха под съмнение превъзходството си над гъркините.

Старши треньорът на България Иван Петков започна срещата с Лора Китипова, Емилия Димитрова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Христина Вучкова и Жана Тодорова на полето.

В първия гейм резултатът бе равен до 12:12, но след това нашите момичета записаха 5 поредни точки и в крайна сметка спечелиха частта с 25:20.

Вторият гейм бе сходен, но само до 4:4. След това възпитаничките на Иван Петков дръпнаха с четири точки, впоследствие с осем за 18:10 и накрая успяха да спечелят с 25:15!

В последния трети гейм българките бяха колебливи в началото, но след това изковаха нов аванс и в крайна сметка спечелиха частта с 25:19, а с това и самия мач!

Вторият мач за България от груповата фаза на Евроволей 2021 ще бъде срещу Испания и ще се състои на 21 август (събота) от 20:30 ч.!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички