Зверев преди Димитров: Ще бъде една страхотна втора седмица на Ролан Гарос


Зверев преди Димитров: Ще бъде една страхотна втора седмица на Ролан Гарос
Снимка: GettyImages

1850 0

Предстои изключително любопитен осминафинален двубой от Ролан Гарос между Александър Зверев и Григор Димитров. За германеца това участие е доста емоционално поради случилото се през миналата година в Париж.

Тогава в полуфиналния сблъсък с Рафаел Надал претърпя много, много неприятна контузия. Зверев скъса трите странични връзки на глезена си на десния крак. Над половина година бе извън кортовете, а след това му трябваше време, докато набере сила.

Сега обаче това е факт и германецът отново играе тенис на най-високо ниво. Преди мача с Димитров даде емоционално интервю, в което призна, че това е най-трудната година от живота му. Той обаче остава оптимистично настроен.

"Това е най-трудната година в живота ми. В момента не играя тенис за пари или за слава, а заради любовта ми към това да се състезавам. Много ми беше трудно да съм далеч от всичко това и съм изключително щастлив, че съм обратно в Тура. Ще бъде една страхотна втора седмица на Ролан Гарос. Тук съм, за да играя тенис, но няма да ви лъжа, че не са изплували спомени от миналата година, когато стъпих отново на "Филип Шатрие".

Беше наистина емоционален момент. Страхотно е отново да бъда в четвъртия кръг на турнир от Големия шлем. Това наистина е сериозно постижение за мен, имайки предвид обстоятелствата. Пристигнах в Париж, за да играя срещу най-добрите тенисисти на планетата и в мача с Тиафо видях как отново мога да ги побеждавам" - сподели Зверев.

Първата ракета на България Григор Димитров също говори вдъхновено преди мача със Зверев на Ролан Гарос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички