Григор Димитров: Не искам да пропусна нито един шанс, не само да спечеля мач


Григор Димитров: Не искам да пропусна нито един шанс, не само да спечеля мач
Снимка: Getty Images

3828 0

"Почти полунощ е, но Григор Димитров е спокоен и усмихнат, докато сяда в медийния център на Ролан Гарос, за да обсъди впечатляващия си поход към втората седмица. Бившият номер 3 в света, сега 29 в ранглистата, не е загубил сет през тези две седмици, тъй като той си осигури място в четвъртия кръг тук за първи път от 2020 г.", така започва материала с интервю с Григор, поместен на официалната страница на турнира.

Григор Димитров - Александър Зверев по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала?

Димитров е достигал до полуфиналите на другите три турнира от Големия шлем, но никога на клей в Париж, където все още търси участие в четвъртфиналите. Победа над Александър Зверев в вечерната сесия в понеделник ще накара българина най-накрая да премине тази бариера в четвъртия рунд. И като се има предвид формата му досега на червения терен (той стигна до финала в Женева в навечерието на Ролан Гарос), той има всички основания да вярва в шансовете си.

Григор е готов да преследва всеки шанс

"Страхотно е, честно казано, добре е. Но работих много, за да бъда през тази втора седмица. Не искам да пропусна нито един шанс, не само да спечеля мач, но и да съм дълбоко в събития като тези. Мисля, че имам капацитета за това, правил съм го в миналото и мисля, че сега е добър момент да започна да се възползвам от опита, който съм изградил през годините. Чувствам, че това дава имам добро предимство", каза Димитров.

Димитров е играл тенис на турнири от Големия шлем през последните 15 години и на 32 години може да подходи към спорта с по-дълбока перспектива. "В момента мисля, че за мен става по-добре. Просто искам да се подобря. Честно казано, това е голяма вътрешна битка, тя е между мен самия и мисля, че в това се крие красотата".

"Разбира се, основният ми фокус е това, което ще правя на корта, но всеки ден просто искам да ставам по-добър в нещо. Независимо дали е извън корта, независимо дали става дума за приятели, семейство… Наистина просто използвам всичко, което имам пред себе си в момента.

И всеки ден аз просто се фокусирам върху поставената задача и тогава се уча. И аз искам да уча, мисля, че съм на място, където просто искам да продължа да уча, как мога да се справя по-добре? Как мога да се възстановя по-добре? Как мога да получа по-добро предимство? Това са професионални цели, но има и лична страна. Мисля, че след като влезеш в добър ритъм се чувстваш много по-добре", разказа още българинът.

Разликата между сегашния и по-младия Григор

Димитров обясни и как се чувства сега и каква е разликата, когато беще по-млад. Той беше постоянно сравняван с Роджър Федерер поради приликите в стила им на игра. "Мисля, че когато си млад, просто искаш да се докажеш, да спечелиш на всяка цена… Все още искам да правя това, все още искам да спечеля, но мисля, че когато намериш мотива си, целта си, това автоматично става твоето желание".

"Мисля, че докато кариерата ми минаваше през възходи и падения. Имаше моменти, когато нещата не бяха идеални, но човек се учи от това. Препъва се, разчита на хора, с които се познаваш дълго време", допълни още Григор и сподели, че човекът, от когото е научил най-много е Георги Стоименов.

Хасковлията още не е загубил и сет в Париж, докато заслужено се нареди между най-добрите 16 на турнира. 

Той постига това едва за втори път в кариерата си, но това не идва в случаен момент, предвид силното му представяне на корта. Оказва се, че според статистиката на сайта "Baseline Webinar" Димитров е спечелил 57% от точките си от основната линия от началото на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички