Уникалната причина, с която Димитров достигна до най-добрите 16 на Ролан Гарос?


Уникалната причина, с която Димитров достигна до най-добрите 16 на Ролан Гарос?
Снимка: Getty Images

3240 0

Тенис ракета №1 на България - Григор Димитров, продължава да мачка по време на Ролан Гарос и вече е в серия от три победи от по 3:0 сета. Хасковлията още не е загубил и сет в Париж, докато заслужено се нареди между най-добрите 16 на турнира. 

Той постига това едва за втори път в кариерата си, но това не идва в случаен момент, предвид силното му представяне на корта. Оказва се, че според статистиката на сайта "Baseline Webinar" Димитров е спечелил 57% от точките си от основната линия от началото на турнира.

Към момента българинът дели първото място по този показател с Холгер Руне, но е важно да се уточни, че при направения анализ на информацията - световният N°6 още разполагаше с един двубой пасив и има възможността да пререди Гришо.

Останалите в класирането

Веднага след тях се нареждат Стефанос Циципас и Лоренцо Музети с 56% успеваемост, следвани плътно от Александър Зверев с 55%. Следващите в класацията са трима от основните фаворити - Карлос Алкарас, Новак Джокович и Каспр Рууд, както и Карен Хачанов, които са регистрирали 54% ефективност.

Вижте кой е следващият съперник на Гришо в Париж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички