Зверев: Играя по-добре от Григор, изненадан съм, че не е бил на финал на Голям шлем


Зверев: Играя по-добре от Григор, изненадан съм, че не е бил на финал на Голям шлем
Снимка: Getty Images

6070 0

Съперникът на Григор Димитров на S Open 2023 тази нощ - Александър Зверев, изрази изненадата си от факта, че българинът никога досега не е достигал финал на турнир от Голям шлем.

Германецът заяви, че Димитров е по-опитен от него, но той играе по-добре от първата ракета на България от няколко години. Все пак, Зверев призна, че Григор играе добре, след като не е дал и сет на Анди Мъри при успеха си над него в предишния кръг.

"Щом побеждава Анди Мъри с 3:0 сета, то очевидно играе добре. Това говори само по себе си. Ще видим какво ще се случи, защото всеки път е различно. Да, победих го преди две седмици в Синсинати, но тук очаквам нещо много по-различно. Ще се получи много по-силен мач", заяви 12-ият в света при мъжете.

"Има много други играчи, които не са печелили титла от Големия шлем, като например Циципас, аз също. Истина е, че Григор е по-дълго от нас в тура, но ние играем по-добре от него през последните няколко години. Също така това до голяма степен зависеше от Федерер, Надал и Джокович.

По-изненадан съм, че Димитров никога не е достигал до финал в Големия шлем. Не ме разбирайте погрешно, защото не искам да изглежда сякаш изпитвам неуважение към Григор", допълни Зверев. А ето с каква изумителна точка се отличи Гришо срещу Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички