Григор Димитров на "Артър Аш": Съединението прави силата!


Григор Димитров на "Артър Аш": Съединението прави силата!
Снимка: Getty Images/Guliver

2912 0

"Важно е да имаш екип, който да ти помага с всичко, през което преминаваш, независимо дали е на корта, или извън него. Съединението прави силата". Това заяви Григор Димитров след победата си над Анди Мъри във втория кръг на US Open снощи.

В следващия си мач, който е в събота, първата ни ракета ще се изправи срещу Александър Зверев от Германия. Снощи Димитров направи страхотен мач и не даде нито сет на трикратния победител в турнирите от Големия шлем и бивш номер 1 в света.

Случайно или не, в интервюто си след мача звездата използва фразата, която е изписана на сградата на българския парламент, точно в деня, в който българските депутати се събират след лятна ваканция, макар и в друга сграда. Григор бе запитан как той и други опитни тенисисти продължават да се представят на високо ниво.

"Важно е да се грижиш за тялото си по възможно най-добрия начин, това е ключово. Трябва да имаш и късмет. След толкова много години в Тура винаги има какво ново да научиш, винаги се опитвам да пробвам нещо ново. Годините си текат, но човек не спира да се учи. Мисля, че се наслаждаваме на този етап от кариерата ни, но имаме все още много в резервоара", беше отговорът на тенисиста. А ето какво каза Григор конкретно за мача с Анди Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички