"Гришо ни дава отношение": US Open бързо въздъхна - Григор с изумителна точка срещу Мъри (ВИДЕО)


"Гришо ни дава отношение": US Open бързо въздъхна - Григор с изумителна точка срещу Мъри (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4370 0

Григор Димитров показа съвсем различна игра на старта срещу Анди Мъри в сравнение с това, което показа в първия кръг на US Open. Хасковлията изигра първия сет на суперниво в последния за годината турнир от Големия шлем.

Британецът е на 36 години, а българинът на 32, но въпреки това началото бе ударно. Само първите 5 гейма им отнеха общо 45 минути. Те си размениха и по един пробив, а в два от геймовете на старта общата продължителност бе... половин час.

В изключително важен момент - при 2:2 гейма и дюс (40:40), се стигна и до изключително разиграване, спечелено от 19-ия в света българин. При него Мъри излезе на мрежата и привика там и Димитров. Последва бърза размяна на удари и страхотен атлетизъм от Гришо, за да спечели точката.

"Получаваме отношение още от рано. Невероятна точка от Григор Димитров" - написа официалният канал на US Open в социалната мрежа Twitter.

Разбира се, остана под въпрос дали двамата ще издържат физически и докога ще бъде поддържано темпото. Мъри започна да се придвижва далеч по-трудно в течение на сблъсъка, като това помогна на Гришо да вземе първия гейм. Следете мача и всичко около него НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички