Гришо с комплименти към Мъри, но призна: В добра форма съм, искам да постигна нещо повече от 2019 г.


Гришо с комплименти към Мъри, но призна: В добра форма съм, искам да постигна нещо повече от 2019 г.
Снимка: Getty Images

2773 0

Първата тенис ракета на България - Григор Димитров, сподели мнението си след категоричния успех над Анди Мъри с 3:0 сета по време на Откритото първенство на САЩ.

Българинът не остави шансове на опитния британец и изигра съвсем различен мач, ако се вземе предвид представянето му от първия мач. 

Гришо подчерта уважението си към дългогодишния съперник, който на първо място бил добър човек, отчете хасковлията. Той си пожела и да постигне нещо повече от 2019 г., когато след мощен успех над Федерер достигна до полуфиналите.

Мнението на Гришо

"Мина доста време от последния път, когато играх на този корт. Много съм доволен от представянето си. Очаквах петсетов мач и дори в моментите, когато двубоят се развиваше добре за мен, си припомнях, че трябва да съм готов да остана тук за дълго.

Първият сет беше ключов, тъй като след него се успокоих. С Анди сме играли доста пъти досега. Той е невероятен боец и чудесен човек. Познавам добре играта му и бях наясно какво трябва да направя. Освен това имаше няколко важни точки в моя полза, които наклониха везните.

Разбира се, че имах предимство заради треньорите ми, но освен това Джейми и Дани са се изправяли и срещу мен като треньори, така че няма кой знае какви тайни между двата екипа. Наслаждавам се на настоящия етап от кариерата си, а мисля, че същото важи и за Анди. Той се завърна по изумителен начин. Напоследък съм в добра форма и постигнах множество добри резултати. Мисля, че днес и двамата изиграхме добър мач.

В момента мисля само за следващия мач. Сега съм в трети кръг и ще се концентрирам върху това. Имам чудесни спомени от 2019 г. и бих се радвал да повторя онзи резултат, а може би дори да стигна ще по-далеч", категоричен бе Димитров след успеха.

Следете и следващите мачове на Григор Димитров със SportLive.bg! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички