Зрелищно: Вече имаме "мача на турнира" на ATP Sofia - над 3-часова битка


Зрелищно: Вече имаме "мача на турнира" на ATP Sofia - над 3-часова битка
Снимка: LAP.bg

954 0

Макар и сблъсъците от ATP Sofia тъкмо да започнаха, вече има сблъсък, който почти със сигурност ще остане като "мача на турнира". Става въпрос за 1/16-финалния двубйо между Роберто Баутиста-Агут и Миомир Кецманович.

В крайна сметка световният номер 60 от Испания сломи 56-ия Миомир Кецманович, който бе и под номер 9 в схемата. Сърбинът загуби с 1:2 сета в сблъсък, който продължи 3 часа и 15 минути и завърши след цели три тайбрека (7:6(9), 6:7(2), 7:6(5) в отделните части).

В първия сет нямаше нито един пробив, въпреки че бяха налични цели пет шанса за такъв. Първият бе във втория гейм, но Кецманович го отрази. Всички останали четири бяха в четвъртия, като отново се откриха пред испанеца, но той не се възползва.

Така се стигна до изключително оспорван тайбрек. В него сърбинът пропусна три сетбола, а Баутиста-Агут имаше нужда от два опита, за да грабне сета.

През втората част още първата точка за пробив бе оползотворена. Баутиста-Агут се възползва от него в седмия гейм, след като преди това отрази точка за печелене на подаването пред Кецманович. Когато сервираше за сета обаче, испанецът също бе пробит.

А в този тайбрек далеч нямаше чак такава интрига. Кецманович поведе с 6:0 и въпреки че пропусна нови два сетпойнта, накрая нямаше как да не спечели втория сет.

В третата част пък имаше цели четири пробива. Първият бе за Агут, който поведе с 0:40 във втория гейм и след три пропиляни шанса взе подаването на съперника. В петия обаче Кецманович върна пробива.

Така се стигна до драма в края, когато в осмия Баутиста-Агут отново проби, но когато сервираше за мача последва рибрейк. Нов тайбрек, в който изобилстваха минипробивите. Все пак испанецът стигна до 6:4 и след като изпусна първия мачбол при сервис на Кецманович, се възползва от втория - при собствено подаване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички