Лоренцо Музети: Григор направи страхотен сезон, вдъхновява всички млади тенисисти


Лоренцо Музети: Григор направи страхотен сезон, вдъхновява всички млади тенисисти
Снимка: Getty Images

1157 0

Лоренцо Музети, който е поставен под номер 1 на Sofia Open, похвали Григор Димитров за сезона, който имаше. Само преди дни първата ни ракета игра на финал на Мастърса в Париж, но загуби от Новак Докович след два сета.  В първия кръг във френската столица елиминира именно Музети с 6:2, 6:7(4), 6:3. Преди това двама се срещнаха и във Виена в края на октомври, когато хасковлията отново триумфира с 6:3, 6:4.

"Григор направи страхотен сезон. Игра добре, показа отлична форма, особено в последните месеци. В Париж бях по-близо. Загубих първия сет, но успях да взема втория. Мачът беше труден и в крайна сметка той го спечели. Григор е изключителен човек и тенисист, който вдъхновява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи", коментира 21-годишният Музети.

Миналата година той стигна до полуфиналите, като това е трето негово участие в София.  "Когато разбрах, че турнирът ще бъде преместен от Тел Авив в София, не съм се колебал много дали да дойда. Чувствам се добре тук. Условията предишните години бяха отлични. Организаторите отново са свършили огромна работа, за да осъществят турнира и то за толкова кратко време, за което заслужават поздравления", каза Музети.

"Искам да играя в последната седмица от сезона, тъй като резултатите ми напоследък не бяха добри. Затова ще направя всичко възможно в София да надградя в сравнение с миналата година, за да завърша сезона с позитивни емоции", каза италианецът.

Музети постигна и победа с 4:6, 7:5, 6:4 над водача в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) през април в Монте Карло, която определи като най-паметната в кариерата си досега. "Със сигурност това беше най-паметната победа в кариерата ми досега. Коства ми много и физически, и психически. Да спечеля срещу легенда като Новак беше като сбъдната мечта. Натрупах допълнителна увереност и мотивация от тази победа", каза италианецът.

А Григор пък вече даде обещание за новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички