Троицки: На Sofia Open съм като у дома, само срещу Григор публиката не ме подкрепи


Троицки: На Sofia Open съм като у дома, само срещу Григор публиката не ме подкрепи
Снимка: Getty Images/Guliver

1081 0

Бившият сръбски тенисист Виктор Троицки отново е в България. Преди две години бившият номер 12 в света взе решение да се откаже от тениса. Тази седмица той пристигна у нас за поредно участие на Sofia Open, но този път като треньор на 20-годишния талант Хамад Меджедович.

Троицки участва във всичките издания на турнира "Sofiа Open" от началото на надпреварата през 2016 година, когато загуби на финала от испанеца Роберто Баутиста Агут. Година по-късно той отстъпи на Григор Димитров на четвъртфинал, а по-късно българинът триумфира в надпреварата.

През 2018 година на същата фаза сърбинът беше елиминиран от Стан Вавринка, а Гаел Монфис и Егор Герасимов го победиха в следващите две издания. Все пак той може да се похвали с трофей в българската столица. През 2017-а записа името си в историята на турнира, след като триумфира на двойки със своя сънародник Ненад Зимович.

"Винаги се чувствам като у дома на Sofia Open. Публиката ме е подкрепяла горещо, с изключение на един мач с Григор Димитров, но това е нормално. Тук винаги е било страхотно изживяване, затова обичам да се връщам. Храната също е много сходна на нашата, защото е истинска. Щастлив съм, че съм тук отново.

Помня първия си финал с Баутиста Агут. Имах възможността да разговарям сега с него, шегувахме се по темата. Истината е, че беше по-добър тогава. Няма как да забравя и срещата с Григор, залата беше пълна и атмосферата беше много добра. Да, загубих от него, но спечелих на двойки, така че всичко е ок. Бил съм в България и на ски, харесва ми тук", сподели той пред сайта на турнира.

Дебютът на Хамад Меджедович е днес срещу австралиеца Кристофър О'Конъл. А миналогодишният шампион Марк-Андреа Хюслер се затрудни на старта тази година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички