Зрелищно: Джокович иска 4 титли от Големия шлем + олимпийско злато, но Алкарас му отговори


Зрелищно: Джокович иска 4 титли от Големия шлем + олимпийско злато, но Алкарас му отговори
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1742 0

Световният номер 1 при мъжете в тениса Новак Джокович даде сериозна заявка за следващата година. Сърбинът е на 36 години, но през този сезон стана рекордьор по брой спечелени титли от турнирите от Големия шлем.

Той няма намерение да спира дотук, като в прав текст призна, че има шанс и се цели в това през 2024 година да спечели всички титли от Големия шлем, а освен това да прибави и злато от Олимпийските игри в Париж към колекцията си.

Още след срещата с Яник Синер в спора за трофея на финалния турнир за 8-те най-добри, той постави тези си големи цели. Световният номер 2 Карлос Алкарас обаче му отговори.

20-годишният испанец е считан за следващия хегемон при мъжете. Той отбеляза лек спад в последните месеци от годината, но преди това бе в чудовищна форма и неслучайно отне трофей от Големия шлем от Джокович, като го победи на Уимбълдън в гладиаторски сблъсък.

"Джокович каза, че е готов да спечели 4 трофея от Големия шлем и олимпийско злато, но ние сме тук, за да го спрем. Подгответе се да ме следите през 2024 година, защото ще бъде година, изпълнена с енергия и добри моменти" - сподели Алкарас.

Съвсем наскоро пък бе взето отмъщение срещу Новак Джокович на тенис корта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички