Защо не могат да победят Новак Джокович? Бивш тенисист съсипа с критика младите играчи, усъмни се в качествата им


Защо не могат да победят Новак Джокович? Бивш тенисист съсипа с критика младите играчи, усъмни се в качествата им
Снимка: Getty Images

7106 0

Бившият тенисист Николай Давиденко направи своя коментар за представянето на Новак Джокович и изрази сериозно притеснение за младите играчи.  Давиденко е изненадан от факта, че те не могат да се мерят с Ноле.

Сериозна критика към младите играчи

"За мен е изненадващо, че младите тенисисти не могат да го победят. Вярно е, че е невъзможно да се сравняват нивата на тенис от различни поколения, но сега играта е различна в сравнение с предишните десетилетия. Може би това е причината Джокович все още да побеждава млади играчи. Тенисът му не се е променил, но новите поколения не могат да направят нищо по въпроса. Това е изненадващо за мен", сподели Давиденко.

Известният руснак смята, че големият проблем е, че младите тенисисти нямат достатъчно качество. "Ако Джокович все още ги побеждава, дори на тази възраст, започвам да се съмнявам в качеството им. Може би дори в самия тенис. Те са високи, силни, физически мощни, но тенисът е станал някак примитивен, директен и жесток. Вече не е толкова сложен в тактическа гледна точка, както преди. Той се промени и не ми е ясно дали прогресира или регресира". А самият Джокович пък разкри, че в последните дни е страдал от неприятен вирус, който му е повлиял много на играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички