Тежка задача дебне Григор Димитров в Ротердам, ако стигне до втория кръг


Тежка задача дебне Григор Димитров в Ротердам, ако стигне до втория кръг
Снимка: БГНЕС

3329 0

Ясен е съперникът на Григор Димитров, ако родният тенисист стигне до втория кръг на надпреварата в Ротердам. В сряда световният №12 се изправя срещу Миша Зверев и при успех ще трябва да се справи с осминафиналиста от Australian Open Денис Истомин.

Узбекистанецът се добра до основната схема като "щастлив губещ" и още в първи кръг се изправи срещу човека, който го победи в квалификациите - Аляж Бедене. Този път Истомин беше безпогрешен и стигна до 6:3, 7:6, класирайки се за следващата фаза.

При последната им среща в Мелбърн Григор спечели в 4 сета срещу Истомин, който от своя страна отстрани рано-рано Новак Джокович в първия за годината турнир от Големия Шлем.

Григор Димитров започва участието си в Ротердам днес с мач на двойки. Той ще си партнира с Люка Пуй, като двамата ще се изправят срещу поставените под №3 Иван Додиг и Марсел Гранойерс. Двубоят е четвърти на корт номер 1 и се очаква да започне около обед.

Нито Григор, нито 23-годишният французин имат особени постижения на двойки, като Гришо е 254-и в ранглистата на дуетите, а Пуй е още по-назад - на 350-о място.

Иначе на сингъл Димитров има нелеката задача да премери сили с по-големия от братята Звереви - Миша, който стигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като шокира всички с елиминирането на Анди Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички