Въпреки "тежък товар", споделен с Джокович: Григор Димитров близо до постижение, невиждано от 5 години и половина


Въпреки "тежък товар", споделен с Джокович: Григор Димитров близо до постижение, невиждано от 5 години и половина
Снимка: Getty Images

10384 0

Григор Димитров остана 13-и след обновяването на световната ранглиста. Това не е изненада, тъй като никой от състезателите в топ 20 не промени своята позиция, тъй като почти всички от тях избраха да си вземат седмица почивка или да участват за страната си на Купа "Дейвис".

След като спечели първи трофей от 2017 година насам, сега пред Гришо голямата цел е да се завърне в топ 10 на световния тенис елит. За последно е там на 29 октомври 2018 година, като при обновената ранглиста седмица по-късно (05.11.2018) пада с цели 9 места до 19-ата позиция.

Григор Димитров изключително близо до топ 10

Григор Димитров на Australian Open

Към момента на 10-о място е гръцкият състезател Стефанос Циципас. Той разполага с 3025 точки, докато Григор е с 2785 - разликата между тях е 240 пункта. Между тях са още Каспър Рууд (2965 точки) и Алекс де Минор (2970 точки).

Още: Григор Димитров отговори на "хейтърите от дивана вкъщи" и заяви: Когато бия, бие и България

Любопитен факт пък е, че Димитров е толкова близо до нещо невиждано в кариерата си от около 5 години и половина, въпреки че е на 32 години (през месец май става на 33). Всъщност, само той и Новак Джокович са на 30 или повече години в топ 15.

Единствено Новак Джокович над Григор Димитров по възраст в топ 15

Новак Джокович и Григор Димитров след финала в Париж

Нещо повече - сред останалите 13 състезатели има само един, който е на повече от 26 години. Това е третият в света Даниил Медведев (27 години), който стигна до финала на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, но го загуби от 22-годишния Яник Синер.

Сега пред Григор предстои участие на първи турнир в Европа през сезона - надпреварата в Марсилия, част от сериите ATP 250. В зависимост от представянето му той може да се изстреля в топ 10 съвсем скоро. Там обаче няма да бъде никак лесно и ще бъде коварно на всеки кръг - изгледите за нов трофей пред Григор Димитров са големи, но кой може да го спре?

Григор Димитров диша във врата на Алкарас: Малцина са пред него за 2024-та - има една голяма изненада

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички