Григор Димитров отговори на "хейтърите от дивана вкъщи" и заяви: Когато бия, бие и България


Григор Димитров отговори на "хейтърите от дивана вкъщи" и заяви: Когато бия, бие и България
Снимка: Getty Images

12547 0

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на страхотни последни месеци. Той завърши миналия сезон по много силен начин, а след това стартира настоящия с първи трофея от 2017-а година насам, триумфирайки в Бризбън (ATP 250).

След това последва неочаквано отпадане на първия за годината турнир от Големия шлем. 32-годишният хасковлия отстъпи от първата ракета на Португалия Нуно Боржеш, а това провокира негативни коментари в социалните мрежи.

Гришо обаче е на мнение, че няма нужда да се защитава и да отговаря на "критиците от дивана вкъщи". Самият той призна, че това не му влиза в работата, а тя е единствено на корта.

Още: Ирония: Българин ще играе при Григор Димитров в Марсилия, но с неговия съперник

"Всеки може да играе от дивана вкъщи. Баща ми обаче от дете ме е научил, че на корта има само един победител, а ние сме много в тура, това означава, че в повечето време останалите са губещи. Не може всички да сме вечно победители. Не искам да се защитавам и да отговарям. Не е моя работа. Моята работа е на корта" - споделя Димитров пред bTV.

Григор Димитров в действие

Българинът бе искрен, че това, с което най-много се гордее, е фактът, че никога не се е предавал, въпреки че е имало моменти, в които е искал да го стори. Той коментира и подкрепата, която получава от българите из целия свят:

Григор Димитров се изказа с гордост за България

Още: Култова футболна БГ фенка се показа с Григор Димитров: Разказа за звездна целувка (СНИМКИ)

"Осъзнах какво означава за мен тази подкрепа, с българските знамена по трибуните, някъде около 2015 г. И от тогава, това чувство не ме е пускало нито за миг. Безценно е. Аз съм българин и колкото пъти побеждавам, побеждава и България. Ядосвам се, когато губя, защото губи България, губят и родителите ми.

Не знам как ще ме приемат хората накрая. Знам само, че нещото, с което винаги съм бил горд, не са постиженията. Горд съм, че никога не се предадох, че, не се предавам. Не се предадох и в моментите, в които исках да се предам. Имал съм моменти, в които може би не исках и да продължа. Може би не издържах. Никой не ги знае тези моменти. Но намерих сили да продължа" - завърши той.

Самият Григор Димитров диша във врата на Карлос Алкарас - малцина са по-добри от него през 2024-та, но има и голяма изненада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички