Коварно на всеки кръг: Изгледите за нов трофей пред Григор Димитров са големи - кой може да го спре?


Коварно на всеки кръг: Изгледите за нов трофей пред Григор Димитров са големи - кой може да го спре?
Снимка: Getty Images

5364 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров съвсем скоро започва участие на третия си турнир през новия сезон. Надпреварата в Марсилия, част от сериите ATP 250, се явява и първата в Европа през 2024-та пред Гришо. Той бе за няколко дни в България за рождения ден на майка си и за отварянето на магазин у нас от марката, която го облича на корта.

Димитров започна перфектно годината - с трофей от Бризбън, а след това на Australian Open отпадна в третия кръг, до голяма степен изненадващо от португалеца Нуно Боржеш. Ако задържи формата си от последните месеци, изгледите да спечели нова титла обаче са напълно реални.

Какво очаква Григор Димитров в Марсилия - възможна ли е титлата?

Още: Григор Димитров отговори на "хейтърите от дивана вкъщи" и заяви: Когато бия, бие и България

Той е втори поставен в схемата в Марсилия и това автоматично означава, че може да срещне по-високо ранкиран състезател потенциално единствено във финала. Това е и единственият представител на топ 10 в надпреварата - осмият в света Хуберт Хуркач.

Григор Димитров и Хуберт Хуркач

Въпреки това има достатъчно качествени състезатели в турнира и по всяка вероятност Григор ще се сблъска с такъв още на старта. Българинът почива в първия кръг като поставен, а във втория ще играе или срещу Себастиан Корда, или срещу квалификант, ако се стигне до сензационно отпадане на американеца.

В материала ще разгледаме и потенциалния най-тежък път за Димитров в турнира - иначе казано, ако всеки от фаворитите печели срещите си (което се случва много, много рядко). Ако Гришо стигне четвъртфиналите (третия кръг), потенциално там може да се изправи срещу Иржи Лехечка, който е 31-ви в света.

При достигане до полуфиналите пък може да се сблъска с 18-ия в света Карен Хачанов (или играчи като Ришар Гаске, Роберто Баутиста-Агут, Феликс Оже-Алиасим). Освен Хуркач пък на финала може да го очаква и някой измежду Анди Мъри, Лоренцо Музети, Уго Юмбер, Денис Шаповалов, Емил Руусувуори и Алехандро Давидович Фокина.

Още: Ирония: Българин ще играе при Григор Димитров в Марсилия, но с неговия съперник

Гришо ще опита да продължи отличното си представяне до момента. Всъщност, Григор Димитров диша във врата на Карлос Алкарас - малцина са пред него за 2024-та, като има една голяма изненада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички