Ирония: Българин ще играе при Григор Димитров в Марсилия, но с неговия съперник


Ирония: Българин ще играе при Григор Димитров в Марсилия, но с неговия съперник
Снимка: Getty Images

9557 0

Григор Димитров скоро ще започне участието си на турнира в Марсилия, част от сериите ATP 250. Най-добрият български тенисист ще почива в първия кръг като втори поставен в схемата, а във втория ще започне срещу квалификант или срещу Себастиан Корда.

Американецът е сред най-силните непоставени състезатели в турнира, като е под номер 33 в света. Той ще участва и в турнира на двойки, а любопитното е, че там ще си партнира с... българин. Става въпорс за Васил Кирков.

И друг българин ще играе в Марсилия - но под флага на САЩ

Той е роден в Асеновград, като от началото на 2023-та година окончателно реши да се посвети на развитието си на двойки. Кирков заема рекордното си 120-о място в световната ранглиста при дуетите.

Още: След обрат: България без Григор Димитров с болезнена загуба на Купа Дейвис - шансовете вече почти ги няма

Така Корда е по някакъв начин малко или много свързан и с двамата българи, които ще играят в Марсилия. 23-годишният американец всъщност е в отлични отношения с Кирков, като двамата са приятели от юношеските си години.

Себастиан Корда сервира

България пък е на косъм от тежко поражение от Босна и Херцеговина на Купа Дейвис, като вече загуби първите две срещи. Гришо няма да може да вземе участие поради натоварения си график, а Кирков, както вече стана въпрос, представлява САЩ.

Самият Григор Димитров диша във врата на Карлос Алкарас - малцина са пред него за 2024-та година, но има и една изненада.

Малшанс: Григор Димитров нямаше късмет при жребия в Марсилия

Култова футболна БГ фенка се показа с Григор Димитров: Разказа за звездна целувка (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички