Въпреки че е №56: Съперникът на Григор Димитров има слабост, която ще бъде активирана в Мадрид


Въпреки че е №56: Съперникът на Григор Димитров има слабост, която ще бъде активирана в Мадрид
Снимка: Getty Images

2146 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва съвсем скоро участието си на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. Гришо вече отпадна на двойки в тандем с Алекс де Минор, но на сингъл му предстои да срещне Грегоар Барер.

Французинът е под номер 56 в световната ранглиста. Той стигна до сблъсъка, след като победи участващия с "уайлд кард" Емилио Нава след 6:0, 5:7, 6:3. Това ще бъде и трети дуел между Григор Димитров и Грегоар Барер.

Изненадващо или не, но Барер е спечелил един от предните мачове. Те се срещат два пъти през 2020 година. При дебютния им сблъсък французинът побеждава в Монпелие (ATP 250), но впоследствие Гришо го сразява на Ролан Гарос.

Той бе и единственият им дуел до момента на клей. А именно тази настилка е "ахилесовата пета" на Грегоар Барер. 29-годишният състезател има само... три победи на ATP ниво, когато говорим за клей. Най-силното му е твърдата, и то в зала - всичките му шест трофея на Чалънджър са на такава настилка.

От друга страна, най-голямата победа откъм ранкинг в кариерата на Димитров идва именно на клей. Това се случва през 2013-а година, когато за първи и последен път побеждава действащ номер 1 - Новак Джокович.

Ако победи в първия си двубой, по всяка вероятно Гришо ще срещне Карлос Алкарас. Именно Димитров и Алкарас зарадваха публиката с красива тренировка, имаща от всичко по много (ВИДЕО).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички