Ето какво си казаха Новак Джокович и Даниил Медведев след финала на US Open


Ето какво си казаха Новак Джокович и Даниил Медведев след финала на US Open
Снимка: Getty Images

5421 0

Преди броени часове руснакът Даниил Медведев потопи цяла Сърбия в скръб, след като не позволи на Новак Джокович да спечели US Open и по този начин да осъществи т.нар. "Календарен шлем".

След края на срещата и двамата тенисисти се изказаха ласкаво един за друг, получавайки своите отличия. Ноле трудно успя да сдържи сълзите си, но призна, че победата на Медведев е била напълно заслужена:

"Благодаря за подкрепата. Искам да поздравя Даниил, защото направи невероятен мач и невероятен турнир. Ако някой в момента заслужава титла от "Шлема", то това е той. Екипът му е страхотен и пожелавам още много "мейджър" трофеи в бъдеще", каза в началото Жокера и допълни:

"Представях си какво ще кажа и в двата сценария на финала. Искам да кажа, че въпреки загубата, сърцето ми е пълно с радост, защото феновете ме накараха да се чувствам много специален на корта. Аз съм най-щастливият човек поради тази причина. Докоснахте душата ми, никога не съм се чувствал така в Ню Йорк. Благодаря ви за всичко, което направихте за мен тази вечер. Ще се видим скоро", обеща Ноле.

Даниил Медведев отдаде значимото на съперника си и дори се извини на неговите фенове:

"Първо трябва да кажа, че съм много нервен на тази реч. Извинявам се на феновете и на Новак, защото знаем какво искаше да постигне. Никога не съм казвал това, но ще кажа сега, че Новак е най-великият в историята на тениса", изрече руснакът и публиката избухна в аплодисменти.

"Благодаря на всички в екипа ми, на семейството и приятелите ми. Ако не бяхте вие, нямаше да мога да извървя това приключение. Още от 2019-а феновете ми дават много енергия и искам да им благодаря отново, защото тази година беше абсолютно същото", каза още Медведев след първата титла от Голям шлем в своята кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички