ВИДЕО: Магическият удар на Гришо, който изуми дори и Медведев


ВИДЕО: Магическият удар на Гришо, който изуми дори и Медведев
Снимка: Getty Images

6333 0

Ракета номер едно на България Григор Димитров записа един от най-големите обрати в кариерата си, след като победи световния номер две Даниил Медведев с 2:1 сета. Гришо се завърна в мача след изоставане от сет и два пробива във втората част, като за целта трябваше да извади най-доброто от арсенала си.

Един от най-добрите удари на Гришо в мача дойде в началото на втория сет, когато на сервис бе Медведев. Руснакът беше пробил българина в предходния гейм и се опитваше да затвърди пробива. Това обаче се оказа трудна задача, тъй като Гришо имаше отговор на всичко.

При по-продължително разиграване Григор пусна къса топка, която изкара Медведев на мрежата. Последва размяна на няколко удара, а накрая руснакът прати много неудобна топка в краката на българина. Гришо обаче намери начин да я отиграе с удар между краката, който изуми всички по трибуните, а дори и Медведев.

След разиграването Даниил Медведев побърза да поздрави Гришо за магическия удар, който му спечели разиграването. Точката помогна на Григор да върне пробива в сета. Малко по-късно Медведев направи два последователни пробива, преди да допусне спад в играта си и Гришо да го обърне.

След мача Медведев засипа с похвали Григор, като отсега му "връчи" титлата в Индиън Уелс и го постави над Джокович и всичките му останали опоненти на US Open (думите на Медведев четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички