Даниил Медведев "връчи" титлата на Григор и го постави над всичките си съперници на US Open


Даниил Медведев "връчи" титлата на Григор и го постави над всичките си съперници на US Open
Снимка: Getty Images

9150 0

Световният номер две Даниил Медведев отдаде заслуженото на Григор Димитров след фамозния обрат на българина на 1/8-финалите на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Гришо изоставаше със сет и два пробива във втората част, но коренно промени играта си, за да пречупи шампиона на US Open.

Медведев заяви след мача, че с играта на Григор след 1:4 във втория сет той може да победи абсолютно всеки в турнира. Руснакът подчерта, че дори на US Open не е получавал по-голяма съпротива. Той обаче се оправда и с настилката на корта, която била твърде бавна, като я сравни повече с игра на клей.

Не си спомням да съм губил четири сервис гейма на хард, това показва колко е бавна настилката, повече е като клей, това е неприемливо. През деня за мен е много по-трудно да контролирам топката, особено на сервис. Затова искам да играя вечер, но този път не беше възможно, защото аз имах почивен ден, а други не. Знаех, че няма да е предимство за мен", започна Медведев.

"Виждам причините защо това се случи. Това не е краят на света. Ако беше турнир от Големия шлем, щеше да е по-трудно да го приема. В тениса трябва да се вземат предвид много неща. Ще продължа да работя и да бъда по-добър следващия път, когато играя в Индиън Уелс", добави още той.

"Ще бъде искрен – ако Григор играе както игра от 1-4, ще спечели турнира, но нека видим", заяви Медведев за съперника си. "Той определено повиши нивото. Аз се уморих малко и в същото време не съм започнал да играя прекалено лошо, поддържах някакво ниво. В много мачове щеше да е достатъчно да спечеля мача."

"Няма какво да кажа за Григор, във втората половина на мача той игра по-добре, отколкото който и да е срещу мен на US Open. С това ниво не виждам как ще загуби, от когото и да е до края на турнира", завърши Медведев.

А какво каза Григор Димитров след грандиозната победа над Медведев, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички