Григор Димитров след мача с Медведев: Това е един от най-големите ми обрати


Григор Димитров след мача с Медведев: Това е един от най-големите ми обрати
Снимка: Getty Images

3684 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна една от най-великите победи в кариерата си, обръщайки световния номер две Даниил Медведев. Григор изоставаше с един сет и два пробива във втората част, когато тотално преобърна мача с феноменална игра. Гришо заяви след мача, че това е един от най-големите му обрати.

"Определено това е един от най-големите ми обрати. Беше тежко. Не е лесно, когато допуснеш пробив още в началото. Бях агресивен, но съперникът продължаваше да връща всички топки. При 1-4 не се паникьосах, реших, че трябва да опитам нещо ново. Запазих спокойствие. След това постигнах нов пробив, получих още увереност и така продължих" заяви Григор Димитров.

Той определи победата си като специална заради всички трудности през годината, в която имаше и няколко контузии. "Да спечеля този мач значи нещо различно за мен. Радвам се, че останах хладнокръвен. Това е спортът, не знаеш какво ще се случи. На някои турнири трябваше да се оттегля, не можех да тренирам както искам. Казах си, че съм отново в Калифорния, справих се добре в Сан Диего, сега съм на четвъртфинал. Нещата се получават", коментира още Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички