Вездесъщ Новак Джокович покори и Казахстан


Вездесъщ Новак Джокович покори и Казахстан
Снимка: Getty Images

1667 0

Едно от най-известните имена в съвременния тенис - Новак Джокович, спечели втора поредна АТР титла след триумф във финала в Астана над Стефанос Циципас с 6:3, 6:4 за 1 час и 10 минути игра.

След успеха в Тел Авив миналата легендарният тенисист добави още една купа към цветущата си колекция, като вече има 90 титли в невероятната си кариера.

За първи път от 2010 година, когато го направи Роджър Федерер, някой тенисист печели трофеи от всички категории в мъжкия тенис - АТР 250 (Тел Авив), АТР 500 (Астана), Рим (“Мастърс”) и “Уимбълдън” (“Голям шлем”).

Това е и втори пореден турнир в зала, който сърбинът печели, от 2015-а насам, когато надви Анди Мъри на финала на Парижкия мастърс и Роджър Федерер на Финалите на АТР.

Ноле запазва своята позиция под номер 7 в света с 4320 точки, изоставайки със 700 от контузения Александър Зверев. Джокович ще се намести на десета позиция в класацията "Надпреварата за Торино" с 2720 точки. Дори да не се придвижи до топ 8, ще получи право на участие на Финалите на АТР, стига да е в топ 20, защото спечели титла от “Шлема” този сезон.

Стефанос Циципас загуби за осми път от Джокович и остава с две победи срещу него, а по-интересното е, че няма трофей от категория АТР 500, губейки вече деветте си финала на това ниво.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Новак Джокович с интересен коментар за това кой ще плаче за него като каже "чао" на тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички