Жалко: Димитър Кузманов се бе устремил към 1/2-финал в Испания, но Фабиан Марожан го изненада с обрат


Жалко: Димитър Кузманов се бе устремил към 1/2-финал в Испания, но Фабиан Марожан го изненада с обрат
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1201 0

Втората ракета на България в мъжкия тенис - Димитър Кузманов, не успя да се класира за полуфиналите на турнира в Аликанте (Испания), губейки с 1:2 сета 1/4-финалния сблъсък от унгареца Фабиан Марожан! Мико, който е под №172 в ранглистата на ATP, допусна обрат срещу световния №185 - 6:3, 5:7, 5:7, а мачът продължи 2 часа и 7 минути.

Двубоят започна по страхотен начин за българина и той проби подаването на съперника още във втория гейм. Брейкът бе затвърден за 3:0, а до края на сета Кузманов не се отпусна и го затвори при 6:3

При 2:2 във втората част Димитър отново регистрира пробив и го затвърди за 4:2. След това обаче допусна връщане на брейка за 4:4, а при изоставане от 5:6 загуби още веднъж подаването си и така Марожан изравни сетовете при 7:5.

Третият сет се разви по почти огледален на втория начин - Мико пръв осъществи брейк и го затвърди за 2:0, но след това бе пробит на два пъти - при аванс от 2:1 и при изоставане от 5:6, а унгарецът затвори четвъртфинала със 7:5 от първия мачбол, който се откри пред него.

На 1/2-финал в Аликанте Фабиан Марожан ще се изправи срещу победителя от двубоя Салваторе Карузо (Италия, №285) - Лукас Клейн (Словакия, №222).

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички