Sofia Open лиши Флоренция от присъствието на страхотен шампион


Sofia Open лиши Флоренция от присъствието на страхотен шампион
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1035 0

Италианският тенисист Яник Синер се отказа от участието на турнир на родна земя. Спортистът трябваше да премери сили във Флоренция през следващата седмица, но личният му развой на Sofia Open провали подобни намерения.

Причината е контузия в глезена, която той получи по време на надпреварата Sofia Open на 1 октомври. 21-годишният Синер беше принуден да се откаже при 2:5 гейма в третия сет на полуфинала срещу датчанина Холгер Руне в зала "Арена Армеец". Така той не успя да защити титлите си в българската столица от предишните два сезона и изпадна от топ 10 на световната ранглиста.

"Разочароващо е, че трябваше да се откажа през миналата седмица. Говорих с лекаря ми и той ме посъветва да почивам известно време, за да се възстановя. За нещастие това означава, че ще пропусна турнира във Флоренция през следващата седмица. Време е за почивка и след това се завръщам още по-силен", написа 12-ият в класацията на АТП Синер в социалните мрежи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички