Вавринка спаси пет сетбола и успя да прекърши Гарсия-Лопес


Вавринка спаси пет сетбола и успя да прекърши Гарсия-Лопес
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

7:6 (2), 6:4, 4:6, 7:6 (8) - шампионът на Australian Open от миналата година преживя драматични моменти в Мелбърн, но успя да спечели осминафиналния си мач срещу Гилермо Гарсия-Лопес без да си докара на главата петсетов мач, който изглеждаше неиминуем!

Нищо не предвещаваше предстоящата драма, след като Вавринка поведе в мача със 7:6 (2), 6:4 и 4:2 гейма, но допусна обрат в третия сет по немислим начин, а в четвъртата част двамата се развихриха, но отново Вавринка имаше шанс за решителен пробив при 4:4, когато успя да влезе в разиграване и го загуби след страхотна проява на Лопес от форхенд.

Стигна се до тайбрек, където швейцарецът сбърка една крайно лесна точка на воле, след като Лопес преди това му наниза невероятен печеливш форхенд по диагонала и изведнъж швейцарецът изостана с 0:5 точки в тайбрека! Логично Лопес стигна до сетбол – всъщност цели четири, два от които на собствен сервис, но Вавринка ги спаси всичките, отвързвайки невероятния си бекхенд и сюрпризирайки много неприятно Лопес. На всичкото отгоре швейцарецът получи мачбол на собствен сервис, след като испанецът направи грешка от форхенд по правата. И точно тогава Вавринка изтърва питомното, губейки две поредни точки на свой сервис, като на мачбола излезе неразчетено напред и позволи на Лопес да отправи силен форхенд, който не можа да контролира с воле.

Действащият шампион в Мелбърн обаче показа отново здрави нерви и се завърна след маркови бекхенди, които парираха устрема на Лопес към мрежата и вече при втория мачбол испанецът не издържа и прати бекхенда си в аут – 10:8 за Вавринка.

На 1/4-финалите Вавринка ще се изправи срещу поставения под номер пет в схемата Кей Нишикори, който победи Давид Ферер с 6-3, 6-3, 6-3 за два часа и седем минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички