Емоционалният Гришо: Бесен съм!


Емоционалният Гришо: Бесен съм!
Снимка: Getty Images/Guliver

2653 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е останал крайно разочарован от днешната си загуба и отпадането на Australian Open.

Българският топ тенисист загуби с 4:6, 7:6 (5), 3:6, 5:7 от Анди Мъри, въпреки че и в първия, и в четвъртия сет водеше категорично.

В заключителната част съдията допусна две фрапантни грешки в ключови за Гришо разигравания, а Мъри се възползва и успя да обърне българина от 2:5 до 7:5. 

Хасковлията обаче не пожела да се оправдае със съдията и не скри разочарованието си. Ето какво каза той пред медиите след двубоя:

Чувстваш ли, че късметът не беше с теб в края на срещата?

Когато играеш мач като този, тогава не мислиш за абсолютно нищо друго. Няма да крия разочарованието си. В момента съм бесен.

Това беше лошо отсъждане на твой сервис, според теб трябваше ли да се преиграе?

Когато става въпрос за моменти като този, всичко е част от играта. Явно е било писано да се случи по този начин.

Мъри сподели, че мачът е бил решен след доза късмет от негова страна. Така ли смяташ или имаше и нещо друго, което можеше да направиш?

В собствения ми гейм?

Да.

Разбира се. Ако загубиш, значи не си направил нещо по правилния начин. Все пак съм щастлив, че се състезавах на толкова високо ниво и трябваше да срещна играч като Анди, за да ме победи по този начин. Разочарован съм, защото това не беше резултатът, който желаех. Определено имаше някои неща, които можех да направя по по-добър начин.

Водеше с 5-2 и се стигна до дюс, когато форхендът ти попадна на линията. Страничният съдия отсъди аут, а последвалият удар на Мъри не намери очертанията на корта. Смяташ ли, че това бе преломният момент в мача?

Не. Не мисля, че това бе решителният момент, особено що се отнася до точки като тази. В подобни моменти не обмисляш тези неща, а просто искаш да се фокусираш за следващия си удар и следващата точка. Това беше странно отсъждане, защото той отигра топката и тя излезе в аут, а след това... не знам. Вече дори не си спомням добре цялата ситуация, така че това остава в миналото.

Нивото на мача бе високо, двамата играехте много добре. Това носи ли ти някакво удовлетворение?

Това е нещото, което се очаква от нас - да излезем на корта и да направим мач като този. Удовлетворение? Трудно ми е да отговоря. Хубаво е да видя нещата, които направих добре и тези, които мога да изпълня по-добър начин следващия път. Няма да крия, че Анди игра на изключително високо ниво по време на целия мач. Дали е било възможно да се справя по-добре? Да, можеше да го направя в някои ситуации, но това не оправдава крайния резултат на мача.

Играе ли Анди достатъчно добре, за да достигне до финалните фази на турнира? Виждаш ли го като голям фаворит за титлата?

Единствено предстоящите мачове ще покажат това. Все още е прекалено рано. Сега следват четвъртфиналите, но всичко може да се случи. Ако играеш добре и не спираш да се бориш, то тогава шансовете ще бъдат на твоя страна.

Трябваше ли да поемеш повече рискове или си доволен от начина, по който протече мачът?

Не. Имах ясен тактически план и знаех какво трябва да направя. Чувствах се спокоен на корта и знаех, че съм играл мачове като този в миналото. Познавах добре съперника си и бях наясно с начина, по който исках да играя и какво точно да направя. Както казах, винаги може да направиш нещо по по-добър начин, но дали е трябвало да рискувам повече или не, това е съвсем друга история.

Чувстваш ли, че Анди наистина повиши нивото си в четвъртия сет, когато водеше с 5-2?

Определено. Днес той посрещаше много добре, а моят сервис не бе на нивото, на което исках да бъде. Мисля, че това направи голямата разлика в мача. Ако се замислите, предимството ми беше само от един пробив и това не е гаранция, че ще спечелиш сета. Анди е един от тенисистите с най-добрите ретури и винаги трябва да подбираш много добре местата, към които ще сервираш. Ако не го направиш, той със сигурност ще върне топката в корта, а това те поставя под по-голямо напрежение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички