Серина Уилямс пак си направи живота труден, но оцеля


Серина Уилямс пак си направи живота труден, но оцеля
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Пореден труден мач, но и поредна победа за топ фаворита в женската схема Серина Уилямс. Американката отново изостана със сет в пореден двубой на Australian Open, но успя да обърне, не и без малко късмет – 2:6, 6:3, 6:2 срещу испанката Гарбине Мугуруса, която я победи миналата година на „Ролан Гарос”.

Мугуруса проби първа за 3:2 гейма в откриващия сет, а веднага след това Серина пропусна три точки за моментален рибрейк, което до голям степен реши изхода на първата част. Испанката се възползва и направи нов пробив, за 5:2, което реши окончателно първата част.

Уилямс така и не можеше да се стабилизира на сервис, като двете размениха по един пробив в началото на втория сет, но все пак американката излезе напред за 5:3 и успя да изравни резултата в сетовете.

На старта на решителния сет Мугуруса спаси три точки за пробив и последва епичен гейм - почти 13 минути, в който испанката имаше цели шест шанса за пробив! И точно там Мугуруса изпусна големия си шанс при едно форхенд воле, което можеше да вкара и да поведе с пробив.

След като удържа сервиса си, Уилямс придоби повече увереност и веднага след това проби и не само, че не изпусна преднината си, но нанесе още един удар по подаването на Мугуруса за 5:2 и затвори мача при свой сервис гейм с няколко бомби от начален удар.

На четвъртфиналите за Серина предстои мач с Доминика Цибулкова, която миналата година достигна финала на Australian Open. Словачката, която във втория кръг отстрани Цветана Пиронкова, се класира за четвъртфиналите след победа над двукратната шампионка в Мелбърн Виктория Азаренка с 6:2 3:6 6:3. Доминика, която щеше да се прости с мястото си в топ 20 при поражение, пласира доста повече уинъри от съперничката си - 44 срещу 32. Двойните грешки и на двете бяха цели 29!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички