Валверду с любопитен отговор на въпроса може ли Гришо да спре Алкарас и Синер


Валверду с любопитен отговор на въпроса може ли Гришо да спре Алкарас и Синер
Снимка: Getty Images

2929 0

Треньорът на Григор Димитров - Даниел Валверду, вярва, че неговият състезател може да се съревнова с играчи като бившия номер 1 Карлос Алкарас и други млади таланти в неговия спорт. Запитан може ли Димитров да се съревновава с играчи като тях и Холгер Руне, венецуелецът отговори:

"Григор има перфектната игра, за да ги спре. Той никога няма да играе като тях, но има качествата и играта да промени техния тенис. Тенисът стана много бърз – с много сила и малко вариативност. Григор има вариативност и чрез нея трябва да търси грешките на съперниците си. Трябва да продължи да се развива и да адаптира играта си".

Както е известно, тандемът между тях заработи отново към края на миналата година. Димитров и Валверду бяха екип в периода между 2016 и 2019 година и заедно постигнаха най-големия успех на българина - третото място в световната ранглиста.

"Опитвам се да му помогна да намери отново постоянството си. Има още работа за вършене. Сега работим върху добавянето на още сила, както и върху сервиса. В момента да играеш от основната линия срещу младите е много трудно. Силата е, за да може в конкретните моменти да има необходимата агресия", продължи Валверду пред puntodebreak.com.

"Григор има ресурса, за да се справи с новото поколение. Целта е да има постоянни резултати отново и да опита отново да печели турнири", допълни той. А дали липсата на трофеи притеснява Григор и колко още ще играе тенис вижте в линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички