Дани Валверду посочи колко години Григор ще играе тенис и притеснява ли го трофейната суша


Дани Валверду посочи колко години Григор ще играе тенис и притеснява ли го трофейната суша
Снимка: Getty Images/Guliver

5375 0

Треньорът на Григор Димитров - Даниел Валверду, предвижда родната звезда да играе още доста дълго тенис на високо ниво. Венецуелецът сподели за разговор със звездата ни по тази тема отскоро.

"Наскоро той сам каза, че вижда себе си да играе още 6-8 години. И физически, и психически той е готов и може да играе още колкото си поиска, стига да остане мотивиран. От гледна точка на физиката - той е привилегирован, така че може да играе още много години", заяви Валверду пред puntodebreak.com.

Димитров работи отново с Валверду от края на миналата година. Засега най-добрият им общ резултат е полуфиналът във Виена. В Барселона вчера българинът се отказа във втория си мач заради заболяване.

"В случая на Григор, да си на повече години е по-добре. Многото години в Тура се превръщат в знание и опит. Сега го познавам много по-добре. Отношенията ни са различни, защото не започват от нищото.

Целите се променят с времето и играчът трябва да се адаптира според момента в кариерата си. Трябва да се фокусира върху това, което да промени в конкретния ден, а не върху това, което е трябвало да промени преди шест години", обясни треньорът.

Валверду разкри още, че с първата ракета на България не обсъждат най-успешната година на тенисиста - 2017-а, след която той достигна до номер 3 в света при мъжете. И добави, че Григор не се притеснява от факта, че оттогава не е спечелил нито един турнир.

"Когато преди си печелил, а сега има суша, отнема малко повече време, за да върнеш увереността си и отново да намериш рецептата", вярва венецуелският треньор. А ето каква страхотна годишнина в тениса отпразнува Григор неотдавна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички