В спор за място на финала: Григор Димитров срещу играч от топ 10, но удобен за него


В спор за място на финала: Григор Димитров срещу играч от топ 10, но удобен за него
Снимка: Getty Images

3230 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи името на съперника си за полуфиналите в Шанхай. В турнира, част от сериите "Мастърс 1000", Гришо ще срещне седмия в света Андрей Рубльов. Руснакът стигна до този мач след победа над Юго Умбер.

Рубльов надделя срещу 34-тия в света французин с 2:0 сета (6:2, 6:4) за малко над час и половина игра. В първия сет руснакът категорично надигра съперника и с два пробива до петия гейм си осигури безпроблемен край. При 4:1 в оставащите си два сервис-гейма даде общо едва една точка на французина.

Във втория сет се стигна до четири пробива, като първо такъв осъществи Рубльов в третия гейм, преди да се стигне до рибрейк. Ключов момент бе и шестия гейм, когато Рубльов отрази точка за пробив, а веднага след това се възползва от една такава, след което затвърди пробива и стина до 5:3.

В деветия гейм Умбер пропусна да спечели геймбола си и да принуди съперника да сервира за сета. Вместо това руснакът стигна до точка за пробив и се възползва. Така спечели половината от точките си за пробив - 5 от 10. Французинът пък се възползва от едва 1 от 4.

Вече бе обявена и програмата за съботния ден (14.10). Вижте в колко часа Григор Димитров и Андрей Рубльов ще се срещнат в спор за място на финала в Мастърса в Шанхай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички