В колко часа започва тенис сблъсъкът между Григор Димитров и Рафаел Надал?


В колко часа започва тенис сблъсъкът между Григор Димитров и Рафаел Надал?
Снимка: Guliver/GettyImages

78842 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново ще играе полуфинал на важен турнир от ATP тура, след като в събота рано сутринта ще се изправи срещу световния №2 Рафаел Надал. Двамата ще спорят за място във финала на тенис турнира в Акапулко, като безспорно това е и най-интересният дуел до момента в надпреварата в Мексико. 

В кариерата си българският тенисист няма много успешни мачове срещу испанския Матадор, след като това ще бъде мач №14 между двамата в професионалния тенис. Гришо има само една победа срещу Рафа, която дойде през 2016 година в Пекин, и то в два сета - 6:2, 6:4. 

Най-добрият двубой между двамата пък е от Australian Open през 2017 година, когато Димитров беше на крачка от класиране за финала в Мелбърн, но класта и опитът на Надал си казаха думата и в 5-сетова мегадрама испанецът стигна до заветния финал. 

Сега мачът е с по-ниска стойност, но е важен за целите и на двамата. Григор мечтае за завръщане в топ 10 на световната ранглиста, докато Рафа трябва да трупа точки, за да си върне лидерската позиция при мъжете, загубена от Новак Джокович. Срещата между двамата се очаква с много голям интерес и за радост на феновете в България е в сравнително удобно време. Битката ще започне след 06:00 часа българско време, а също така ще се излъчва и в български ефир. Коя телевизия ще предава Григор Димитров - Рафаел Надал вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички