Какво мотивира Григор Димитров за неочаквания успех над Стан Вавринка?


Какво мотивира Григор Димитров за неочаквания успех над Стан Вавринка?
Снимка: Guliver/GettyImages

59443 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изуми с представянето си срещу Стан Вавринка по време на най-интересни мач от четвъртфиналите на тенис турнира в Акапулко. Въпреки че влезе в срещата с 5 поредни загуби срещу швейцарския си опонент и приятел, българинът демонстрира страхотно ниво и стигна до убедително 6:4, 6:4 срещу ракета №2 на Швейцария. 

Гришо призна, че винаги е тежко да се изправи срещу Вавринка, но и разкри, че всички загуби срещу него са го вдъхновили в Мексико най-накрая да сложи край на неприятната серия срещу Стан. 

"Много пъти съм играл срещу Стан, а освен това често сме тренирали заедно. Когато сме на корта един срещу друг, битката е основно на психологично ниво. Бях загубил последните пет мача срещу него, но тези загуби ме мотивираха и вдъхновиха. Признавам си - много исках да надделея тази вечер", сподели българинът след победата, класирала го за първия му полуфинал през 2020 година. 

Димитров коментира и представянето си в последно време на корта, тъй като извън мачовете за ATP Cup формата му не е убедителна и той редува силни с колебливи изяви. 

"Последните месеци бяха много трудни за мен. Всичко, което исках да направя, е да се поставя в позиция, в която да играя срещу най-добрите. Все още не съм удовлетворен от себе си. Предстои ми да се концентрирам сериозно върху нещата, върху които работя", отсече Димитров след мача. 

Както е известно, през 2014 година Гришо успя да спечели турнира в Акапулко, като сега го делят две крачки от повторение на това постижение. На полуфиналите обаче го чака най-тежкото препятствие до момента - Рафаел Надал. Испанецът е фаворит в надпреварата и все още няма загубен сет в Акапулко. Скоро след срещата им в Мексико пък Гришо и Рафа ще изиграят още един мач, но с благотворителна цел (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички