Григор Димитров се справи убедително със Стан Вавринка в Акапулко


Григор Димитров се справи убедително със Стан Вавринка в Акапулко
Снимка: Getty Images/Gulliver

4511 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна най-големия си успех за годината, след като за пръв път от 5 мача насам се справи със Стан Вавринка на четвъртфинал в Акапулко. Григор взе мача с 6:4, 6:4 и отива на полуфинал.

Първият се приключи успешно за Димитров, който го взе с 6:4. Българинът направи 2 пробива срещу само 1 в актива на Вавринка. Стартът на мача беше страхотен – пробив за Григор още в първия гейм, като той беше на нула. Швейцарецът обаче се върна в срещата за 3:3 гейма, когато проби нашето момче след поредица от разигравания, в които пласираше топката много дълбоко, а при 40:40 Григор направи двойна грешка.

Все пак Димитров отговори веднага – пробив за 4:3, като Вавринка загуби подаването си на 15 след прибързан форхенд, който сгреши. До края на сета повече изненади нямаше.

Във втория сет отново Григор удари първи – с пробив в петия гейм, и отново на нула. Това стана след двойна грешка на Вавринка и невероятен печеливш удар от бекхенд на Григор от позиция, в която изглеждаше притиснат. Така при трите пробива, които реализира българинът до този момент, той даде само 1 точка на Вавринка. След това Григор успя да се справи на свой сервис, като изостана с 0:30, а в седмия гейм имаше възможност да нанесе решителен удар, повеждайки с 40:15 на сервис на Вавринка, но този път Стан се измъкна с 4 поредни точки.

В крайна сметка се стигна до решителният момент – при 5:4 гейма Димитров сервираше за победата в мача. И още при първия мачбол той се справи.

В следващия кръг, на полуфинал, Димитров най-вероятно ще се изправи срещу световния номер 2 Рафаел Надал. Рафа тепърва ще играе своя мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички