Рафаел Надал показа сериозно уважение към Григор Димитров


Рафаел Надал показа сериозно уважение към Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

5870 0

Рекордьорът по титли от "Ролан Гарос" Рафаел Надал каза само добри думи за предстоящия си съперник на тенис турнира в Акапулко - Григор Димитров. След като двамата успешно преминаха през четвъртфиналите, в испано-български сблъсък от полуфиналите Матадора се изправя срещу ракета №1 на България в ранните часове на съботния ден. 

Испанецът, който в момента е №2 в света, категорично смята, че в последните месеци Димитров е подобрил играта си след слабите изяви през по-голямата част от сезона през 2019 година, и сподели, че трябва да даде най-доброто от себе си, за да се добере до финал в надпреварата. 

"Димитров приключи миналата година с много по-добра игра в сравнение с това, което показа през останалата част от сезона. Той започна да играе добър тенис и го показва в Акапулко, спечелвайки няколко много добри срещи. Ще имам нужда да покажа най-доброто, на което съм способен, и се надявам, че съм готов да го направя", сподели испанският тенисист след категоричната си победа над корееца Сун-У Куон с 6:2, 6:1.

Най-добрият тенисист на България спечели с 6:4, 6:4 срещу един от най-неудобните съперници за него в последните години - Стан Вавринка. Хасковлията разкри, че не е доволен от представянето си в последните месеци, но в същото време Гришо разкри коя е била най-голямата му мотивация срещу Вавринка (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички