В Австралия: Григор със златен шанс да спечели Australian Open, ето защо


В Австралия: Григор със златен шанс да спечели Australian Open, ето защо
Снимка: Getty Images/Guliver

2669 0

Турнирът в Бризбейн едва е започнал, но всички мисли са насочени към голямата надпревара на австралийска земя - Аустрелиън Оупън. Местното издание "The Roar" публикува анализ, според който първата ракета на България Григор Димитров има невероятен шанс да спечели турнира, който би бил за него първият от Голям Шлем в кариерата.

Материалът е озаглавен "Големите четири никога не са изглеждали толкова уязвими".

Както е известно, с изключение на триумфа на Стан Вавринка през 2014 година, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са спечелили всички издания на Откритото първенство на Австралия от 2006 година насам. Другият от голямата четворка - Анди Мъри, не е триумфирал в Мелбърн, но игра в пет от последните 8 финала.

"The Roar" пише, че тази година в турнира може да се случи голям прелом и тенисист извън Голямата четворка да спечели Аустрелиън Оупън, предвид факта, че три от най-големите тенисисти в момента страдат от контузии.

Новак Джокович, например, бе принуден да се оттегли от "Катар Оупън" в Доха по-рано тази седмица, тъй като още страда от проблеми с лакътя. Има сериозни съмнения, че той няма да играе в Мелбърн.

Анди Мъри пък, който се завърна на корта, след като пропусна края на сезон 2017 заради травма в бедрото, падна тежко в първия си мач от Роберто Баутиста-Агут. Британецът не е излизал на корта официално от Уимбълдън насам. Представянето на Мъри тази седмица ще определи къде ще бъде поставен за Големия шлем, като в момента той е под номер 16.

Световният номер едно Рафаел Надал пък още се бори с контузия на коляното, която го принуди да се оттегли от Бризбейн Интернешънъл. Той се оттегли и от Fast4 в Сидни, което породи притеснения за неговата форма.

Сега световният номер 2 Роджър Федерер ще бъде сериозно облагодателстватн да вземе първия за годината Голям шлем. Той може да триумфира за шести път в кариерата си в Мелбърн.

Има обаче една по-млада бригада играчи, подкрепени от подобрените си позиции, които ще видят този турнир като златна възможност да спечелят Голям шлем, пише австралийското издание. За първи пример е посочен именно Димитров, който се радва на най-високото си място в класирането - номер 3, след звезден сезон през 2017 година. Българинът е играл два полуфинала за Голям шлем, а освен това никога не е бил по-добре поставен.

"The Roar" посочва имената и на Зверев, Тийм, Гофен, Вавринка и Дел Потро като състезатели, които могат да се възползват от проблемите на Голямата четворка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички