Григор Димитров говори за целите си преди подновяването на сезона


Григор Димитров говори за целите си преди подновяването на сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1820 0

Григор Димитров има много високи цели за старта на сезон 2018 в мъжкия тенис. Както е известно, през миналата година той започна кампанията с титла в Бризбън и именно там започва новият сезон за световния №3 в световната ранглиста.

"Този успех даде силен тласък на годината ми, винаги разчиташ на такъв старт. Затова доброто начало е толкова важно”, заяви Димитров след тегленето на жребия.

"Бях толкова развълнуван след края на финалния турнир на АТР, че имах нужда да си почина по най-добрия начин. Физически се чувствах добре, но психически бях доста изтощен. Поставил съм си високи цели за следващата година и искам да съм сигурен, че ще остана пределно концентриран и също толкова развълнуван за тренировките, колкото и за мачовете ми”, заяви Гришо на пресконференцията преди старта на турнира.

Рафаел Надал също се очакваше да играе на турнира, но се отказа в последния момент заради контузия. Основните конкуренти на Григор - Анди Мъри, Ник Кирьос и Милош Раонич, лекуваха дълго време контузии, но все пак ще играят в турнира след дълго прекъсване.

"Не знам как се чувства Анди. Но той не би опитал нещо, докато не почувства, че е готов за игра. Той е един от онези шампиони, които винаги се борят и намират начин, така че ще бъде опасен", каза Гришо относно най-големия си съперник в надпреварата - Анди Мъри, срещу когото игра финал преди няколко години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички