Ужасно: Александър Зверев се контузи - Рафаел Надал е на финал на Ролан Гарос (ВИДЕО)


Ужасно: Александър Зверев се контузи - Рафаел Надал е на финал на Ролан Гарос (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5419 0

Немският тенисист Александър Зверев изкълчи много жестоко глезена си по време на 1/2-финалната битка на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал!

Испанецът спечели първия сет със 7:6 (8) и изоставаше с 5:6 във втория. Пред него се откри геймбол за 6 равни на собствен сервис. Стигна се до разиграване, при което Надал прати топката на форхенда на Саша, а той се затича към нея, но обърна десния си глезен по пътя и падна на земята.

Световният №3 започна да агонизира от болка, а впоследствие се наложи да бъде изведен от корта на инвалидна количка. Малко по-късно той успокои публиката, появявайки се на патерици, за да обяви официално, че няма да може да продължи 1/2-финала.

Всичко това се случи точно 3 часа и 7 минути след началото на битката, която обещаваше да се превърне в исторически трилър!

Първият сет започна с пробив за Зверев, който след това бе затвърден за 2:0. При 4:3 в своя полза, той допусна да бъде пробит от Рафа за 4:4, а след това спаси три сетбола, които се откриха пред Матадора за 6:4. Така се стигна до грандиозен тайбрек, в който Надал на свой ред спаси четири точки за сета, открили се пред германеца, а след това чак от третия път успя да затвори първата част при 10:8 точки. 

Вторият сет остави зрителите без думи - двамата тенисисти се пробиха по 4 пъти, печелейки само по 2 от подаванията, преди да се стигне до злополучния 12-и гейм, когато Александър стъпи накриво...

*На финала в неделя (5 юни) Рафаел Надал ще играе срещу победителя от 1/2-финала между Каспер Рууд и Марин Чилич!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички