Магдалена Малеева и Стъбс не успяха да се класират за финала на „Ролан Гарос“


Магдалена Малеева и Стъбс не успяха да се класират за финала на „Ролан Гарос“
Снимка: Офиц. сайт на БФТенис

2089 0

Българката Магдалена Малеева и австралийската й партньорка Рене Стъбс завършиха на второ място в група "Б" на турнира на легендите при жените на Откритото първенство на Франция по тенис. Така те не успяха да се класират за финала в тази надпревара на „Ролан Гарос“.

Двете записаха драматично поражение от италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавоне с 5:7, 6:7(5) в първия си мач във вторник, а ден по-късно победиха Даниела Хантухова (Словакия) и Мартина Навратилова (САЩ) с 6:4, 6:3. Те трябваше да играят днес последния си двубой срещу Чанда Рубин (САЩ) и Сандрин Тестю, но съперничките им се отказаха заради контузия на американката.

В крайна сметка Скиавоне и Пенета спечелиха първото място в групата и ще играят за трофея срещу победителките от пул "А".

С отпадането на Магдалена приключи и българското участие на „Ролан Гарос" през 2022 година. Григор Димитров стигна до трети кръг при мъжете, Виктория Томова отпадна на старта на основната схема, където влезе като „щастлива губеща".

В квалификациите играха Димитър Кузманов (трети кръг) и Изабелла Шиникова (втори кръг). При девойките Денислава Глушкова стигна до втория кръг на основната схема, а Янаки Милев загуби на старта на квалификациите при юношите.

А ето какво правят Григор Димитров и Лолита в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички