Ига Швьонтек продължава да гази в Париж, този път го отнесе рускинята Дария Касаткина (ВИДЕО)


Ига Швьонтек продължава да гази в Париж, този път го отнесе рускинята Дария Касаткина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1824 0

Ига Швьонтек се класира за втория си финал от турнирите на Големия шлем и втори на Ролан Гарос, след като разгроми Дария Касаткина с 6:2, 6:1 за малко повече от час игра.

Поставената под №20 в основната схема рускиня, която стигна до полуфиналите на надпреварата в Париж без загубен сет, оказа съпротива на световната №1 само в началото на сблъсъка. Швьонтек поведе с ранен пробив за 2:0, но Касаткина го върна моментално. Тя изравни геймовете при 2:2, но оттам-насетне взе само един от оставащите 11.

21-годишната полякиня, която записа 34-а поредна победа в Тура, завърши със значително по-голям процент спечелени точки на първи и втори сервис - при първото подаване той бе 79 на 44, докато при втория 58% срещу едва 21 за руската ѝ съперничка. При уинърите и непредизвиканите грешки също имаше солидна разлика между двете - над два пъти повече уинъри за Швьонтек при 22:10, и 10:24 грешки.

Така, световната номер 1 при жените ще играе за втори път на финал в Шлема и отново това ще бъде на Ролан Гарос, където тя триумфира безапелационно през 2020 в спора за трофея срещу американката София Кенин с 6:4, 6:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички